Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet

Az Abacus közérdekű nyugdíjas szövetkezetben való foglalkoztatás előnyei, szabályai:

2017. július elsejétől a szövetkezetek köre új szövetkezeti formával bővült, a közérdekű nyugdíjas szövetkezettel. A közérdekű nyugdíjas szövetkezet létének kettős célja van. Egyrészt hogy a még aktív időskorúak számára lehetőséget nyújtson a munkaerő piaci részvételhez, ezáltal a tagok gazdasági és szociális helyzetét előmozdítsa. Másrészt hozzájárul ahhoz, hogy a tagok által, a hosszú évek szakmai és élettapasztalatbeli tudása a fiatalabb generációk számára átadásra kerülhessenek.

 

 1. A közérdekű nyugdíjas szövetkezet a munkaerő piacon még aktív idősebb korosztály számára teremti meg a lehetőséget, hogy szaktudásukat, megszerezett tapasztalataikat hasznosítva tisztes jövedelmet szerezhessenek, úgy hogy nem veszítik el a már megszerzett nyugdíjra a jogosultságukat.
   
 2. A nyugdíjas szövetkezeti tagok foglalkoztatását az állam járulék kedvezménnyel preferálja.
   
 3. A nyugdíjas szövetkezet tagja a szövetkezettel tagsági megállapodást köt, amely kiterjed a személyes közreműködés konkrét tartalmára, módjára és ellentételezésére
   
 4. A nyugdíjas szövetkezet tagja a személyes közreműködését a nyugdíjas szövetkezet által harmadik személy részére nyújtott szolgáltatás keretében is teljesítheti.
   
 5. A külső szolgáltatás fogadójánál történő feladatteljesítés tartalmára járó, az egyes feladatokhoz kapcsolódó díj nem lehet alacsonyabb, mint a jogszabályban meghatározott minimális összeg.
   
 6. Öregségi nyugdíjasnak kell tekinteni (ennek okán csak az Ő tagi munkavégzése után járnak a kedvezmények!) azt a személyt, aki:
  - öregségi teljes nyugdíjban,
  - öregségi résznyugdíjban,
  - a nők 40 év jogosultsági idejének figyelembevételével megállapított nyugdíjban részesül.- a nők 40 év jogosultsági idejének figyelembevételével megállapított nyugdíjban részesül.

   
 7. A tagsági megállapodáshoz a tagnak a nyugdíjfolyósítási törzsszámát is le kell adnia az egyéb szokásos személyi adatain kívül.
   
 8. A külső szolgáltatás fogadójának minimum 7%-al kevesebbe kerül a nyugdíjas szövetkezeti tag foglalkoztatása, mint a munkaviszonyos foglalkoztatás, úgy, hogy a szövetkezeti tag ezzel párhuzamosan nettó 28% többlet jövedelmet kap.
   
 9. Nem kell a külső szolgáltatás fogadójának betegszabadságot és táppénz 30%-ot sem fizetnie.
   
 10. Nem kell a külső szolgáltatás fogadójának munkaügyre és bérszámfejtésre sem költenie.
   
 11. A szövetkezeti tagi jövedelem adózott jövedelem.

  Amennyiben érdekli Önt a közérdekű nyugdíjas szövetkezeti foglalkoztatás, kérem, keressen minket email-ben vagy telefonon!

 

Bemutató prezentáció

Minta kalkuláció

Harmadik személynek nyújtott szolgáltatás